Asiakastarinat

Muutin Jyväskylään opiskelemaan ja halusin mahduttaa elämääni liikunnan iloa ja olin valmis panostamaan siihen rahallisestikin. Tavoitteenani oli, että oppisin tekemään liikunnasta elämäntavan ja samalla kiinteyttää kroppaani sekä kasvattamaan lihasvoimaa.

Riikka kuuntelee todella hyvin ja on aina ollut vilpittömästi kiinnostunut minun kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistani. Treenit Riikan kanssa on aina monipuolisia ja rakastan itseni ylittämisen tunnetta. Riikka on aina puskenut minua eteenpäin ja uskonut minuun enemmän, kun minä edes itseeni!

Riikka on ollut suurena apuna myös minun henkisten asioideni ja voimavarojen käsittelyssä. Hyvin tunnollisena ihmisenä olen myös matkan varrella joutunut pettymään itseeni. Riikka on osannut tukea näissäkin tilanteissa todella hyvin ja opettanut, että liikunnan ilo ja sen tuoma hyvä olo on kuitenkin tärkeämpää, kun kalenterin tarkasti treenien suorittaminen.

Jatkuva tsemppi ja Riikasta välittyvä intohimo luo treenihetkistä aivan mahtavia ja varmasti syy sille miksi en ole hetkeäkään katunut sijoittamista omaan hyvinvointiini!

Selailin taas netistä laihdutusohjelmia ja vertailin nettivalmennuksia.  Voi että, miten mainokset saavat laihduttamisen ja kropan kiinteyttämisen näyttämään niin helpolta ja vaivattomalta. Useampaa juttua kokeilleena tiedän, että tuloksia ei synny hetkessä…. siihen se ”kuntoilu” on aina tyssännytkin. Selkäkivut, hartia jumit ja väsymys ajoi lopulliseen päätökseen ja viestin laittamiseen Riikalle. ” Voitko auttaa sohvaperunaa?”

Valmennus alkoi liikkuvuus- ja lihaskuntotestillä, jonka pohjalta Riikka räätälöi minulle omat, henkilökohtaiset harjoitteluohjelmat. Ihanasti oli otettu huomioon minulle mieleiset liikunta muodot, paikat ja välineet kunnon kohottamiseen. Lihaskuntotreenit tein kotona, ei tarvittu edes salikorttia. Tein myös pitkiä kävelylenkkejä useampana päivänä viikossa.

Viikot meni todella vauhdilla. Odotin meidän viikkotapaamisia innolla, sillä aina sain uusia vinkkejä ja parannus ehdotuksia treeneihin. Viikosta toiseen tein lihaskuntotreenin / liikkuvuusharjoituksen Riikan valvonnassa ja usein (aina) takaa kuului: ” vatsa tiukkana ” ja ” rinta auki ”  tai ” hyvä, hyvä, vielä muutama ”.

Jossain vaiheessa valmennusta pidin ruokapäiväkirjaa. Tämä oli silmiä avaavaa. Päiväkirjanpohjalta sain taas uusia vinkkejä ruoka-aineiden valintaan ja annosten määrään.  Luulen, että minun kohdallani ruokavalioon puuttuminen aikaisemmin, olisi tuonut nopeammin tulosta painon pudotukseen.  Vaikkakin kiloja ei ole tippunut hurjaa määrää, on senttejä lähtenyt todella hyvin.

Parin kuukauden jälkeen sain uuden lihaskunto- ja liikkuvuusharjoitus ohjelman. Nyt on tiukka setti! Uusien liikkeiden ”hallinta” vei aikansa omaksua, mutta hyvältä tuntuu. En olisi ikinä uskonut, että voin nauttia kahvakuulan heiluttelusta tai jumppakuminauhan venyttämisestä. Eikä kotitreeniin mene aikaa kun puolisen tuntia!! Vaaka on nyt aika toissijainen juttu, sillä housujen vyötärö kertoo paljon enemmän. Ruokailuun on tullut rytmi ja terveellisyys ruokapöytään. Vettä tulee raanasta niin paljon, kun vain haluan juomapulloa täyttää!
 
Mikä on muuttunut? Uni, parantunut! Töiden jälkeen jaksaa muutakin, kun heittäytyä sohvalle. Eipä ole töiden jälkeen tarvinnut nukkua ”päikkäreitä”! Arkena saan asioita hoidettua ihan toisella tavalla, kun on sitä virtaa…. Jääkaapin ovi käy harvemmin, sillä ruokailuun on tullut rytmi. Ulos tekee mieli lähteä, vaikka ei olisi niin hyvä ilmakaan.

Miksi en tehnyt tätä jo vuosia aiemmin? Mikään nettivalmennus ei voi tarjota näin  yksilöllistä mahdollisuutta, minkä Riikka on minulle nyt antanut. Nyt ne avaimet on minulla ja aion käyttää niitä jatkossakin itseni hyvinvointiin. Tässä minun tarina lyhykäisyydessään. Rohkeasti yhteyttä Riikkaan, jos tunnet olevasi se ”sohvaperuna” ja haluat elämääsi energiaa ja virtaa.

Olen 25-vuotias opiskelija ja yrittäjä. Työskentelen ääniteknikkona eli kansankielellä olen roudari. Työni on välillä fyysisesti raskasta eikä elintavat mitenkään tasaisimmat mahdolliset. 

Aloitin personal trainerin kanssa treenaamiseen pitääkseni yllä työssä tarvittavaa lihaskuntoa, parantaakseni suorituskykyä ja auttamaan painonhallinnassa. Riikan avulla olen saanut säännöllisen treenaamisen osaksi arkea ja olen oppinut nauttimaan siitä. Riikka ei ole stereotyyppinen mielikuva valmentajasta, joka huutaa pää punaisena tekemään vielä 10 toistoa ja kieltää kaiken elämästä ja ruoasta nauttimisen. Sen sijaan Riikka on motivoinut minua suunnattomasti ja auttanut kehittämään omia treeni- ja ruokatottumuksia yksilön tarpeet huomioon ottaen. 

Riikan kanssa treenatessa en koe suorituspaineita ja olen näin saanut liikunnasta pysyvän osan arkea!